Egzotikus nyaralás 2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve ***

Izland, Körutazás Izlandon, Körutazás Izlandon Útazonosító: 616401
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - Helsinki  

Elutazás Budapestről, érkezés Helsinkibe a délutáni órákban.  Buszos és gyalogos városnézésre indulunk Finnország fővárosában. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben. Éj Helsinkiben. (1 éj)

Szállás: Hotel Helka 4*

2. nap: Helsinki - Reykjanes-félsziget - Reykjavík 

Kora reggeli transzfer a reptérre és repülés Reykjavíkba. Érkezés után kirándulásra indulunk a Reykjanes-félszigeten, Izland legaktívabb részén, ahol egy valóságos földrajzórán veszünk részt. Először az észak-amerikai és eurázsiai kőzetlemezek találkozásánál található, a két kontinenst összekötő hídon sétálhatunk. Megfigyelhetjük a szemmel is jól látható törésvonalat, ahol a tektonikus lemezek évente körülbelül 2 centimétert távolodnak egymástól. Ezt követően a Katlahraun lávamezőre látogatunk, ahol a 2000 évvel ezelőtt tengerbe ömlő lávafolyam különleges képződményeit nézhetjük meg, majd a erőmű megtekintésére kerül sor (kívülről). Idegenvezetőnk segítségével képet kapunk arról, hogyan használják fel a környezettudatos izlandiak Földünk energiáit.

A program végeztével a Kék Lagúna termál fürdőbe (Blue Lagoon) megyünk, ahol a saját bőrünkön megtapasztalhatjuk a geotermikus források kényeztető melegét. (fakultatív program) A programra hozzanak magukkal fürdőruhát és papucsot, esetleg fürdősapkát a zuhanyzáshoz. Törölközőt és öltözőszekrényt biztosítanak. 

Transzfer a belvárosi szállodába. Szállás Reykjavíkban, vacsora egyénileg (4 éj).

Szállás: Hotel Klettur 3*

3. nap: ,,Arany-körút" 

Reggeli után a híres ,,Arany-körút" túraútvonal felfedezésére indulunk. Utunkat Izland egyik legnépszerűbb Nemzeti Parkjában, az UNESCO világörökségi listáján szereplő Pingvellir Nemzeti Parkban kezdjük, ahol a világ első parlamentjét, az Al?inget 930-ban megalapították. A modern látogatóközpontban számtalan érdekességet megtudhatunk a szigetről, és a park területén szintén megfigyelhetjük a kőzetlemezek távolodását jelző törésvonalat is.

Ezután a nagy Geysir-t nézzük meg, amely a legrégebbi gejzír, melyet írásos emlékek rögzítettek. A kitörése az évszázadok alatt folyamatosan változó volt, előfordult, hogy egyáltalán nem működött. 2000-ben megdöntötte az összes addigi rekordját és az aktív vulkáni működésnek köszönhetően két napig közel 120 méter magasba lövellte ki a forró vizet, maga a gejzír elnevezés is innen származik. A másik nevezetes gejzír, amit itt láthatunk a Strokkur, amely sűrűbben, ,,menetrend szerint" 6-10 percenként szökőkútként tör a magasba, a vízoszlop akár 40 méter magas is lehet.

Következő állomásunk a Gullfoss, azaz arany vízesés, Izland leglátogatottabb turistalátványossága. A Hvíta folyó legszebb része, ahol a széles mederben érkező hatalmas víztömeg először 11 métert, majd a következő lépcsőn 21 métert zuhan alá és folytatja útját a keskeny hasadékban. Kirándulásunk után visszautazás Reyjavíkba. 

4. nap: Reykjavík - szilveszter

Reggeli után fél napos buszos és gyalogos városnézést tartunk a világ legészakibb fővárosában, Reykjavíkban, ahol sétálunk az óvárosban a színes házak, érdekes formájú épületek között.

A házak fölé magasodó, modern, fehér gránitból készült Hallgrímskirkja templomba látogatunk, mely mára Izland egyik jelképévé vált. Kiváló akusztikáját a bravúros építészeti megoldásoknak köszönheti, épp ezért számos koncertet is tartanak itt, hatalmas orgonájának csodájára járnak. Utunkat a kikötő felé folytatjuk, sétálunk a Szivárvány utcán kívülről megnézzük a Városháza épületét, a Parlamentet, a Höfdi házat, majd a csupa üveg, Harpa koncert és konferenciaközpontot, végül a kikötőt a különleges vikinghajó szoborral.

Délutáni szabadidejük során érdemes ellátogatni a Perlanba, mely egy igazgyöngyre emlékeztető, félgömb formájú múzeum. A látványos, 21. századi kiállítás Izland kialakulását és természeti kincseit mutatja be, interaktív módon betekintést nyújt az izlandi gleccserekbe és a globális felmelegedés hatásaiba. Megismerhetik Izland gleccsereit, a szárazföldre gyakorolt hatásukat, és azt, hogy mi fog történni, ha eltűnnek. Hallhatjék és érezhetik a vulkánok, a földrengések és a geotermikus energia erejét, majd a virtuális akváriumban a bálnák életével ismerkedhetnek meg. Kilátóteraszáról csodálatos panoráma tárul a látogatók elé a környező hegyekre és a városra.

A szilveszteri időszak igazán különleges és izgalmas Izland fővárosában. A szigetországban az a szokás, hogy a karácsonyfa- és tűzijáték eladásokból befolyó bevétel az izlandi kutató- és mentőcsapatokat támogatja, így mind a helyiek, mind a turisták évente több száz millió izlandi koronát költenek tűzijáétkra. A leglátványosabb fényjáték a belvárosban, a Hallgrimskirkja templom vagy a Perlan közelében van, ahol a közeli bárokba és éttermekbe is betérhetünk este. Érdemes egy pezsgővel a kezünkbe, jól felöltözve társulni a helyi emberekhez, akik lelkesen és vidáman köszöntik az új évet.

5. nap: Déli-part túra

Reggeli után a sziget déli partjára kirándulunk: először az egyedülálló, díjnyertes interaktív múzeumba, a Lava Centerbe látogatunk, ahol átfogó képet kaphatunk a vulkánok működéséről, a Katla vulkánról, a földrengésekről és Földünk szerkezetéről. Izlandon folyamatos a vulkáni aktivitás, az elmúlt évek legemlékezetesebb vulkánkitörése 2010-ben volt, amikor a vulkáni hamu a légiközlekedést is megbénította.

A déli part fő látványosságai közé tartoznak a lélegzetállító vízesések, egyikük a 66 méter magasról lezúduló Seljalandfoss, ahol a vízesés alá is sétálhatunk, emiatt a fotósok egyik kedvence. Izland egyik legnagyobb vízesése a Skógafoss, amely 25 méter széles és 60 méter magas sziklafalról zuhan a mélységbe, napos időben több szivárványt is láthatunk. Séta Vík halászfaluban, ebédelési lehetőség.

Következő látnivalónk a bazaltoszlopokkal szegélyezett Reynisfjara fekete homokos tengerpartja, melyet 2019-ben a National Geographics a világ 21 legszebb strandja közé választott. Ezután az Eyjafjallajökull jégmező egyik ágát, a Sólheimajökull gleccsert nézzük meg, ahol jól láthatóak a globális felmelegedés eredményeként bekövetkező olvadás jelei. A jégfalban újabb és újabb barlangok, mélyedések keletkeznek, folyamatosan változó formájú és színű alakzatokkal, melyek varázslatos látványt nyújtanak. Késő délután visszautazás Reykjavikba.

6. nap: hazautazás  

Reggeli után transzfer a repülőtérre, helsinki csatlakozással utazás Budapestre. 

UNESCO világörökségi helyszín:

  • Pingvellir Nemzeti Park 

UNESCO Global Geopark:

  • Reykjanes Geopark

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Miért éppen

1. Szilveszterkor Reykjavíkban az ég ezernyi tűzijátékkal van tele, amelyek varázslatos színekben pompáznak és vissszatükröződnek a tenger vizében. Reykjavík ezen az éjszakán egy igazi fényparádét nyújt, ahol az emberek összegyűlnek, hogy ünnepeljenek és üdvözöljék az új évet.

2. Az időjárás is hozzájárul a varázshoz. A friss téli levegő és az esetleges hóesés különleges hangulatot teremt a városban. A kivilágított épületek között, a havas tájban gyönyörködve sétálhatunk a város szívében. 

3. A program ára tartalmazza a látványos interaktív múzeumba, a Lava Centerbe is a belépőt. 

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót: kb. 23 EUR (helyszínen fizetendő)

  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    210 000 Ft
  • Fakultatív program
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max.
    8 kg-os kézipoggyásszal és max. 23 kg-os bőrönddel
    (melynek értéke: kb. 245.000 Ft)
  • 1 éj szállást 4 csillagos szállodában, és 4 éj szállást 3 csillagos hotelben
    kétágyas elhelyezéssel
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a belépőt a Lava Centerbe
  • az autóbuszt a program szerint
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív Kék Lagúna komfort belépő, törölköző bérléssel: 42.000 Ft /fő

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-16 - 2024-06-22 6 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba Reggeli 702.125 Ft Ft/fő, 2F
2024-08-16 - 2024-08-22 6 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba Reggeli 702.125 Ft Ft/fő, 2F
2024-12-28 - 2025-01-02 5 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba Reggeli 753.375 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok