Egzotikus nyaralás 2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

Életre szóló élmények Thaiföld és Laosz csodás tájain

Thaiföld, Phuket, Phuket Útazonosító: 626057
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

?  Az angyalok városa, Bangkok
?  Chiang Mai buja növényzetű vidéke
?  Hajóút Pakbengne
?  Phuket hosszabbítási lehetőség

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BANGKOK

Indulás a délutáni órákban átszállással, Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BANGKOK

Transzfer a szállodába. Thai nyelven ,,az angyalok városaként" ismert Bangkok egy olyan város, ahol elképesztő történelem és szellemiség találkozik. Elfoglaljuk szobáinkat és kapunk egy kis pihenőidőt. A délután folyamán felfedezhetjük a város Kínai Negyedét de aki szeretne pihenhet a hotelben. Este lehetőség lesz egy fakultatív vacsorás hajókirándulásra a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja- folyón. A kétórás hajókázás során ikonikus helyszínek mentén hajózunk, a vízről, teljes esti kivilágításban csodálhatjuk meg őket. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacsorás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD. Szállás Bangkokban.

3. NAP: BANGKOK

Reggel elindulunk a főváros felfedezésére. A Grand Palace-hoz, Thaiföld legfontosabb és lenyűgöző királyi palotájához megyünk. Itt láthatjuk a rejtélyes Smaragd Buddhát, Thaiföld legtiszteltebb Buddhaképét. Ezután folytatjuk utunkat a Wat Pho-hoz, Bangkok egyik legrégebbi templomához. Ezután hajóra szállunk, és végighajózunk Thonburi csatornáján, betekintve a thaiföldi ,,vízen élő emberek" mindennapi életébe. A visszaúton megállunk a Hajnal Templománál (Wat Arun), melynek csillogó tornyait, törött üveg- és kerámiadarabok borítanak. Este visszatérünk a hotelbe.

4. NAP: BANGKOK- CHIANG MAI

Reggel elrepülünk Chiang Mai-ba. Transzfer a hotelbe, ahol elhelyezzük csomagjainkat és egy fél napos óvárosi sétára indulunk az ország második legnagyobb városában. A Doi Suthep-Pui hegység hátterével Chiang Mai egyedi atmoszférát kínál. Felfedezzük látványosságait, mint a XIV. századi Wat Chedi Luang templomot, amelyben egykor azt Smaragd Buddhát helyezték el amit a korábbi napokban Bangkokban láttunk. A Wat Phra Singh templom, az egyik fő buddhista ünnepség helyszíne szokott lenni, itt található még a Lai Kham kápolna; a Wat Chiang Mun templom, Meng Ra? király egykori rezidenciája. Tudunk vásárolni a helyi kézműves portékákból, elfogyaszthatunk egy frissítőt, a szabad program alatt. Kora este térünk vissza a hotelünkbe, ahol az elkövetkezendő 2 éjszakát töltjük.

5. NAP: CHIANG MAI

Ez az kirándulás új értelmet ad az utazásunknak! Korán reggel a Chiang Mai környékét borító buja növényzetű vidéken az Elefántmentő Parkba utazunk. Ez az intézmény veszélyeztetett, kizsákmányolt vagy sérült elefántokat ment meg, hogy menedéket biztosítson nekik. Miután felöltjük a helyi a Mahout egyenruhát, ismerkedünk a helyszínnel és az állatokkal. Itt nem ülhetünk fel a hátukra, hiszen a hely pont a védelmükben jön létre. Ehelyett lehetőség lesz ezekkel a hihetetlen állatokkal való interakcióra. Megtanuljuk őket etetni, megfigyelni a viselkedésüket. Kísérettel együtt lesétálunk a zöld dombokra, majd lefelé a kedvenc játékukhoz: fürdés a folyóban. Ezek után, jöhet egy jól megérdemelt házias étkezés, helyi ízekkel. Ezek az egyedi pillanatok, lehetőséget nyújtanak az elefántok védelmi kérdéseinek megértésére. Délután visszatérünk Chiang Maiba a hotelünkbe, a nap hátralévő részében szabadprogram.

6. NAP: CHIANG MAI - CHAING RAI

Reggeli után kb. 2 órás buszos utazás vár ránk Chiang Raiba. Útközben megállunk Wat Rong Khun templománál, amely Észak-Thaiföld egyik egyedi látnivalója. Ennek a ragyogó Fehér Templomnak a cikázó tüskéi egy fűvel borított kertből emelkednek ki, és az egész szerkezet elegánsan tükröződik a mellette található tavon. Ez a nagyszerű művészeti alkotás egy helyi művész, Chalermchai Kositpipat munkája, amely az ősi művészetet és a kortárs építészetet kombinálja. Chiang Raiba érkezve elfoglaljuk szállásunkat. A nap hátralévő részében szabadprogram.

7. NAP: CHIANG RAI- ARANY HÁROMSZÖG

Reggeli után az Akha és Yao hegyi törzsek falvaiba utazunk a Mae Chan térségben, ahol megismerkedhetünk a helyi emberek életével. Folytatjuk utunkat, és az ősi Chiang Saen városába ellátogatunk a Wat Chedi Luang-hoz. Egy olyan templom romjaihoz, amelyet elpusztítottak és elhagytak. Ezután irány az Arany Háromszög, mely híres a korábbi kábítószer-kereskedelemmel és a múltbeli háborús történetekkel kapcsolatos rejtélyes történeteiről. Megállunk egy kilátó pontnál a Wat Pu Kao-nál, ahonnan csodás rálátás van a Mekong-folyóra. Innen elmegyünk az Opium Múzeumhoz, ahol információkat kapunk az ópiumkereskedelem időszakáról. A nyüzsgő Mae Sai piacon zárjuk a programunkat, ezzel elértünk Thaiföld északi pontjához a laoszi határhoz.

8. NAP: CHIANG RAI- CHIANG KHONG- HOUEIXAY- PAKBENG

Korán reggel, Chiang Khongon keresztül átutazunk Laoszba. A határátlépést követően találkozunk helyi vezetőnkkel, majd hajóra szállunk, és egy kb. 7 órás hajóútra indulunk Pakbeng felé. Útközben megállunk és megtekintünk egy folyóparti falut, majd a fedélzeten elfogyasztjuk ebédünket A délutáni órákban megérkezünk Pakbengbe. Miután bejelentkeztünk a szállodádba, lehetőség nyílik arra, hogy gyalogosan felfedezzük a környéket, vagy csak élvezzük a naplementét a Mekong-folyón. Szállásunk Pakbengben.

9. NAP: PAKBENG- LUANG PRABANG

Ma tovább utazunk a Mekong -folyó gyönyörű és gyakran változó tájain át Luang Prabang felé. A meredek oldalú part mentén időről időre egy falu és lakói mellett haladunk el. Ebédünk ma is a hajón lesz felszolgálva. Megállunk és meglátogatjuk a Pak Ou szent barlangjait, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Napunk Luang Prabang városában ér véget, a régi királyi fővárosban, amely UNESCO által nyilvántartott világörökségi helyszín. Kiszállást követően szállásunkra utazunk.

10. NAP: LUANG PRABANG

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szokásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. Visszatérünk a hotelbe a reggelink elfogyasztására. Jóllakva folytatjuk a városnézésünket. A történelmi királyi palotánál kezdünk, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Szállásunk Luang Prabangban lesz ismét.

11. NAP: LUANG PRABANG- VIENTIANE

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, és Laosz új vasútján utazunk Luang Prabangból Vientiane-be. A vasútvonal hatalmas fejlődést jelent Laosz számára, javítja az ország közlekedését, lecsökkentve az utazási időt a kimerítő 2 napról mindössze 2 órára! Bár az északi rész a hegyes terület miatt javarészt föld alatti alagutakban halad, a vonat időről időre ki fog bukkanni az alagútból és láthatjuk a dús hegyi vegetációt, a völgyek gazdaságát, amelyeket magas csúcsok határolnak. Gyors és kényelmes utazás és feledhetetlen emlék. Érkezést követően transzfer a szállásunkra, majd szabadidő, idegenvezetőnkkel séta a városban.

12. NAP: VIENTIANE

Laosz fővárosának városképére hatott a francia gyarmatosítás is, de erőteljes ázsiai jegyek is jelen vannak. A Pha That Louang kolostor (Nagy Királyi Sztúpa) az ország jelképé vált, egyben a laoszi szuverenitásnak szimbóluma is. Buddha földi maradványainak őrzőhelyei a sztúpák ma is nagy számban vannak jelen az országban. Megtekintjük a főváros legszebb és legnagyobb templomát, az egyedi stílusjegyeket képviselő Vat Sisaket templomot, majd az 1556-ban épült Vat PhraKeo templomot, ahol a híres Smaragd Buddha szobor áll a kertben. A Győzelmi Emlékmű, a Patuxayt azoknak szentelték, akik a Franciaországtól való függetlenedésért harcoltak. Programunk során ellátogatunk a Talat Sao piacra is, ahol mindent megtalálunk ami Laoszban készült. Itt biztosan találunk kedvünkre való szuvenírt is az otthon maradottaknak. A nap végén ha még van kedvünk, végig sétálhatunk a Mekong mentén, csodálva a naplementét.

13. NAP: VIENTIANE- HAZAUTAZÁS VAGY PHUKET HOSSZABBÍTÁS

Reggeli után kicsekkolás a hotelből és aki nem hosszabbít annak a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre. Aki a csodás program végén egy kis pihenésre vágyik, annak szintén transzfer a repülőtérre és repülés Phuket szigetére. Érkezést követően transzfer a hotelbe. (3 éj)

14-16. NAP: PHUKET

A hosszabbítás ideje alatt élvezhetik a szálloda szolgáltatásait, a homokos tengerpartot, esetleg kérhetik az idegenvezető segítségét helyi programon való részvételben.

17. NAP: PHUKET- HAZAUTAZÁS

Reggelit követően kicsekkolás a hotelből és menetrend függvényében hazautazás átszállással Magyarországra. Éjszaka a repülőn.

18. NAP: HAZAÉRKEZÉS

Érkezés Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda, 2 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-20 - 2024-12-03 12 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 1.493.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-11-20 - 2024-12-07 16 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 1.993.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok