Egzotikus nyaralás 2023-2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Csehország, Prága, Prága Útazonosító: 510845
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

Leírás:

?  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
?  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
?  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa
?  Hajós városnézéssel egybekötött hangulatos vacsora

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - LEDNICE - BRNO - PRÁGA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkelés után érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött átha­ladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyaro­dunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szé­pen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestis-oszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogóti­kus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmaga­sabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impo­záns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA - KARLOVY VARY - PRÁGA

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrá­lisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, aki­nek kedve tartja, önálló, egyéni programot szervezhet magá­nak Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a csoport­tal, a várból egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monar­chia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres kolonnádjairól (oszlopcsarnok). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Ezek közül a legnagyobb, a Malomkő Kolonnád 1871-ben épült. 132 m hosszú, 13 m széles, 124 osz­lopa van, és 5 forrást ,,véd". A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszó­dott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a szálloda homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak. Sétánk közben valamelyik kellemes tera­szon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből java­soljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Késő délután hagyjuk el Karlovy Varyt, este érke­zünk vissza prágai szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 30 EUR

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványos­sága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fon­tos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovasszobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. Tovább sétálunk a főtérig. Itt felkeressük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán látható. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren állítot­ták fel Husz János monumentális szobrát is. Az első reformá­tor máglya-halálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es évek­ben épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrok­ról. Meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormány­zati negyedként is működő városrészben számos nagykövet­ségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprog­ram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja megízlelheti a híres cseh söröket. Igény esetén az idegenvezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakul­tatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörköd­hetünk a látványos folyóparti palotákban. Különlegessége a programnak a zsilipelés, mely közben el tudjuk fogyasztani a vacsorát. Akik nem választják a hajózási programot, azok­nak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Fakultatív hajókirán­dulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA - KUTNÁ HORA - TELČ - BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkere­sendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekint­jük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telčben állunk meg. A város egységes han­gulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthe­tünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, Kerekharaszti pihenő, MOL-kút
— kb. reggel 6:00

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vacsorás hajókirándulás a Moldván Turnusok:
2023-10-20 - 2023-10-23
13000
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-10-20 - 2023-10-23 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 129.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok