Egzotikus nyaralás 2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

Regata Storica Velencében

Olaszország, Veneto Útazonosító: 495346
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus:
Leírás

1. nap: Budapest-Lido di Jesolo-Velence
Találkozó a kora reggeli órákban Budapesten,a Déli Pályaudvarnál. A kora reggeli órákban megkezdjük utazásunkat Olaszországba, ahol egy programokban gazdag hétvége vár ránk. Utazás a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana útvonalon keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. (Ár: 30 EUR/fő) Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő. (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap: Velence-Regata Storica-Burano-Murano
Reggeli után a sikátorokkal tagolt Velence alaposabb felfedezésére indulunk. Punta Sabbioniból bérelt hajóval indulunk tengerek királynőjének városába. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Folytatjuk gyalogos városnézésünket az „Úszó városban”, illetve megtekintjük a Regata Storica előfutamait , a gondolások díszfelvonulását és a délutáni versenyt a Canal Granden és a nyílt tengeren. Minden évben szeptember első vasárnapján kerül megrendezésre Velence egyik legfontosabb rendezvénye, amely a Karneválhoz hasonlóan látogatók sokaságát vonzza a városba. Látványos színes felvonulás, díszes bárkák, hajók, gondolák és korhű viseletbe öltözött hajósok látványa fogadja az érdeklődőket. A Történelmi Hajóregatta programja délután kezdődik, a Corteo Storico ünnepi felvonulása a Regata leglátványosabb eseménye. A felvonulás a Santa Lucia pályaudvartól indul, végig a Canal Grande vonalán és a Szent Márk térhez érkezve fejeződik be. 
A kora délután órákban fakultatív kirándulási lehetőség a két legszebb lagúna szigetre. Első megállónk a színpompás Burano, ahol a világhírű csipkeművészet remekműveit is megcsodálhatjuk. Majd szabadidő a sziget jellegzetes , színes házairól ismert festői központjában. Továbbutazás Murano szigetére, ahol az üvegkészítés technikájáról egy rövid bemutatót tekintünk meg az egyik üvegkészítő műhelyben, majd vásárlási lehetőség. (Ár: 25 EUR/fő) Visszautazás Velencébe, szabadidő. Félpanzió esetén vacsora a Szt. Márk tér közelében egy hangulatos kis trattoria-ban. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban.

3. nap: Padova-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány egyik legszebb városába. Padova a név nélküli "Szent" (Il Santo, ahogyan Szent Antalt nevezik), a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa. A Szent városa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle téren kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere és egy szoborpark is egyben, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Látogatás a kereszténység egyik legpompásabb bazilikájában, ahol Szent Antal ereklyéit is megtekinthetjük. A szegények védőszentjének tiszteletére épült Bazilika megtekintése után, gyalogosan keressük fel a város további nevezetességeit. Sétánk alkalmával érintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az 1222-ben alapított híres Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket, majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely a város egyik szimbóluma. A padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Búcsú a Brenta folyó mentén fekvő várostól és hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia Olaszország

 

Utazás: autóbusszal           Szállás: *** szálloda                  Ellátás: reggeli

Félpanzió: 10.000,-Ft/fő   Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 1.710,-Ft/fő   Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1350,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Velence fakultatív kirándulás (1.nap)  30 EUR
Velence / hajójegy (2.nap)  20 EUR
Burano-Murano fakultatív kirándulás  25 EUR
Velence / Szt. Márk Bazilika 3 EUR
Velence / Marciano múzeum (Szt. Márk Bazilikában) 7 EUR  
Velence / Pala d'Oro-Aranyoltár (Szt.Márk Bazilikában)  5 EUR
Velence / Campanile - Harangtorony  10 EUR
Velence / gondolázás kb. 20-25 EUR
Velence / Dózse Palota 25 EUR (egyénileg)

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00 
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok