Varázslatos Szicília Tengerparti Pihenéssel
 
Olaszország / Szicília / Letojanni
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
498910


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
További érintett desztinációk: Olaszország - Szicília - Letojanni » Olaszország - Szicília - Körutazás Szicíliában

Út leírás:

VARÁZSLATOS SZICÍLIA TENGERPARTI PIHENÉSSEL

Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka

Indulási időpontok: VI.25., VII.9., 23.

Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal

Elhelyezés: 3* illetve 4*-os szállodákban Letojanniban vagy Giardini Naxosban

Ellátás: félpanzió

Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Érkezés Cataniába menetrend szerinti repülőjárattal a reggeli órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés, szabad program, este vacsora.

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap: Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz

Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a csúcskráterek közvetlen közelébe (67 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). Különböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara folyó szurdokához látogatunk. A kb 40 km hosszú Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű látványt nyújtanak.

4. nap: Egésznapos kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba

Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013 januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.

5. nap: Pihenés a tengerparton/szállodában vagy fakultatív kirándulás a ,,Keresztapa" nyomában

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre.

Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templomban Giacobello Da Messina különös festményét csodálhatjuk meg, altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket.

6. nap: Pihenés a tengerparton/szállodában vagy egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre

Utazás autóbusszal Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

7. nap: Egésznapos Siracusa - Catania kirándulás

Reggeli után városnézés Siracusában, a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. 7. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket tekinthetik meg. Ezután Catania főbb nevezetességeivel ismerkedünk meg (Dóm, Fő tér, Via Etnea).

8. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó

0,50-1,50 EUR/éj 3 csillagos szállodában

0,80-2,00 EUR/éj 4 csillagos szállodában

Díjon felül fizethető szolgáltatások

A Keresztapa nyomában (min.15 fő) 18 900 Ft

Lipari / Vulcano kirándulás (min. 15 fő) 28 900 Ft

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 55 EUR

A díj egy kézipoggyászt és egy 20 kg-os feladható poggyászt tartalmaz.


A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!