Egzotikus nyaralás 2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

Szatmár-Bereg gyöngyszemei

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön Útazonosító: 209708
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Leírás

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Vásárosnaményban középkategóriás szálloda 2 ágyas (zuh. / WC-s) szobáiban

Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli)

Program:

1. nap: Budapest – Túristvándi – Csaroda – Tákos – Vásárosnamény (kb. 430 km)
Utazás rövid pihenővel TÚRISTVÁNDI híres vízimalmához. SZATMÁRCSEKE református csónakos fejfás temetője nagyon különleges, ahol a közel 600 szokatlan alakú fejfa eredete máig nem tisztázott. TÁKOS-on található a „mezítlábas Notre Dame”, melynek legrégibb része 1766-ban épült. Azt tartják róla, hogy: "a nép emelte magának fából és sárból", abban az időben, amikor Mária Terézia rendelkezései megtagadták a követ és a téglát a reformáció híveitől. CSARODÁ-n található a több mint 700 éve épített és festett beregi templomok egyik legpompásabb tagja. Az épület ma sem nagyobb, mint amekkora építésekor volt. A térségben lévő templomokkal ellentétben szokatlan, hogy már a XIII. században karcsú, tűhegyes, fazsindellyel fedett toronnyal építették, amelyből vigyázhatták a vidéket. Az itt található, jelenleg a református közösség Isten háza, a „mosolygós szentek” templomaként is ismert. Továbbutazás Vásárosnaményba, látogatás a Beregi Múzeumban. Vacsora, szállás Vásárosnaményban.

2. nap: Vaja – Nyíregyháza – Sóstó – Budapest (kb. 300 km)
Reggeli után irány VAJA! A XIII. században már a Vay család birtokaként jegyzik a települést, amely egészen az 1940-es évekig a leszármazottak tulajdonában volt. Látogatás a XVI. században épült, felújított, pompázatos várkastélyban. A felújításnak köszönhetően a kiállítás megtekintése felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára. Továbbutazás NYÍREGYHÁZÁ-ra, a „szabolcsi főváros”-ba. A megyeszékhely Benczúr Gyula, Váci Mihály és Krúdy Gyula városa is egyben. A belvárosi séta során látjuk majd (kívülről) a Városházát, a Megyeházát, a Görög-, és a Római katolikus templomot, a Móricz Zsigmond Színházat. SÓSTÓ egyik különleges látványossága hazánk második legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma. Itt megismerhetjük a Felső-Tisza vidék népi építészetét. A látogatás után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Egyágyas felár: 4.000,- Ft

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 4.500,- Ft) tartalmazza!

A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy a nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!


A változtatás jogát fenntartjuk!


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok