Egzotikus nyaralás 2024


Thaiföld - Zanzibár - Maldív-szigetek - Emirátusok - Jordánia

Részletek

Csoportos körutazás


Magyar idegenvezetővel

Részletek

Thaiföld csoportos körutazás és nyaralás


Előfoglalási akció!

Részletek

Görögország nyaralás 2024


Előfoglalási akció!

Részletek

USA Nagy Körutazás - Keleti és Nyugati part, a Niagara-vízesés és Torontó

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában Útazonosító: 168221
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

Utazás: Budapest – New York és Los Angeles – Budapest között átszállással és New York – San Francisco között menetrendszerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.


1. nap: Budapest – New York
Elutazás a déli órákban Budapestről átszállással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük a annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Átkelünk az Atlanti óceán partjáról a Csendes óceán partjára. Repülés New Yorkból San Franciscóba az esti órákban, kb. 6 órát repülünk és 3 időzónán kelünk át. Szállás San Francisco belvárosában.

9. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Civic Center, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Az estét már San Fransisco belvárosában töltjük a Városháza és a Union Square közelében, szállás San Francisco belvárosban.

10. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE NEMZETI PARK-ba, a világ egyik legszebb hegyvidékére. Ez a terület a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. E vadregényes vidék a leglátogatottabb és talán a legszebb, mindközül. Szállás Mammoth Lakes környékén.

11. nap: Death Valley – Las Vegas
Átkelés a nevadai sivatagon a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legnagyobb értéket (57 oC) 1913-ban mérték. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegasban, a „Strip” egyik nagy Casinó-hoteljében.

12. nap: Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire
Utazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Délután irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION NEMZETI PARK. A vidék gazdag természetvilágáról a folyó menti vad mezők, és a pompás növényzet tanúskodik. Szállás Las Vegas-ban.

13. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

14. nap: Las Vegas – San Diego
Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont, lenyűgöző mexikói/gyarmati spanyol hangulat, hatalmas parkok, az USA legnagyobb katonai kikötője stb. Szállás San Diego belvárosában.

15. nap: San Diego – Los Angeles
Utazás Los Angeles-be. Érkezés után, fakultatív program: Látványos látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában, vagy szabad program. Szállás Los Angelesben.

16. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a koraesti órákban.

UNESCO Világörökségek: New York: Szabadságszobor, Philadelphia: Függetlenség Csarnoka, Grand Canyon Nemzeti Park, Yosemite Nemzeti Park


Teljes ár: 1.398.000,- Ft (1.150.000,- Ft + 248.000,- Ft reptéri illeték, belföldi repülőjegy, csomagdíj)

Egyágyas felár: 499.000,- Ft

Kedvezmény 3 fős elhelyezés esetén kétágyas szobában: 260.000,- Ft/szoba

Minimális utaslétszám: 25 fő
Garancia felár 20--24 fő esetén: 67.000,-Ft
Árfolyam: 1 USD = 320 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 300,- USD + 140,- CAD

Fakultatív programok
- Grand Canyon helikopterrepülés (kb.300,- USD), hajókirándulás San Franciscóban (kb.50,- USD), esti városnézés Las Vegasban (kb.40,- USD), Universal Studios Los Angelesben (kb.150,- USD)
   Összesen: kb. 540,- USD
- Az Universal Studios belépője névre szóló, nem átruházható!

 

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 37,- USD, Empire State Building kb. 45,- USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50,- CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35,- CAD, Grand Canyon repülés kb.300,- USD, Universal Studio megtekintése kb. 150,- US), ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak valamelyik programon részt venni.

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 7.500,- Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 100,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes útlemondási biztosítás, 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok